LeenAzi Sambal Kicap: Serawa@ Pulut Kuah Durian Lemak berkrim!!

Wednesday, April 01, 2015

Serawa@ Pulut Kuah Durian Lemak berkrim!!

Harini hari pertama GST dilancarkan...kalau tengok post kat facebook..beratur update pasal GST..siap tunjuk bill lagi..hehehe lawakkk...Hangat sungguh isu nih...panazzzzz

Ada yang sokong, ada juga yang membantah dan merungut..
Tapi aku yakin...bahang yang rakyat Malaysia rasa harini InsyaAllah akan reda juga suatu hari nanti...
Aku, ..So-So ...malas nak pikir..pikir pun bukan boleh suruh Najib tarik balik GST tu kannnnn
Kalau difikirkan dari sudut negative...memang sakit hati, lebih-lebih lagi orang macam aku ni, dah lah gaji kena potong income tax bulan-bulan, GST lagi...kiri kanan depan belakang ke attack yooooppp..Nak dapat refund income tax pun siap nak beraudit bagai....haiiishhhhh...Tapi aku redha...dah nak sangat duduk kat Malaysia...dalam kata kena GST tu, gatal plak tangan ni buka website Airasia..tinjau nak kemana plak destinasi tahun ni....ini semua poyo!!!...;p

Sebagai rakyat Malaysia, kita berhak bersuara..tak salah...tapi kekadang tu sampai memalukan diri dengan statement yang errrrrrrkkkkkkk"perlu ker nak update???'''.. pun not so cleverlah kan...Statement kekadang tu terlupa tapis..tu yang payah facebook nihhh...emotion uncontrollable..

Tetapi cuba pulak kita fikir disudut positive...mestilah kita nak negara kita maju seiring peredaran zamankan...Kita pikir yang baik-baik sudahlah...kalau marah-marah cepat pulak berkedut muka yang sedia kedut nih!! kalau kedut saje tak per...pendek nyawa...darah tinggi , sakit jantung dan sewaktu dengannyaaalah

Kalau kita terus merungut, GST tetap dilaksanakan...merungut x keyang yoppp...perut nak kena isi...hidup kena jugak diteruskan...
Lepas ni..aku akan jadi semakin "kedekutlah"hahahahahahahahahahahahahahahahahaha...gelak jahat!!
OK, habis membebel dah ...
Airtangan Leen Azi

Malam ni nak bagi resepi Serawa@Pulut Kuah Durian...

bagi meredakan bahang yang ada nih!!..hehehe

Bahan-bahan Serawa@ Kuah Durian;
  1. Sebiji buah durian
  2. Santan kotak 2 cawan
  3. Tepung gandum 3 sudu besar
  4. Gula pasir 3 sudu besar
  5. Garam 1 sudu kecil
  6. Daun Pandan , penaik bau
  7. Air 2 cawan
Cara Memasak:
Campur semua bahan dari no.1 hingga no.7, masak dengan api yang kecil, biarkan mendidih dan kuah menjadi pekat...siapppppp...senangkan..campak-campak pun sodapp

Pulut, kalau rajin kukus,,kalau malas tanak jer macam masak nasi lemak tu..bubuh santan dan garam..siap...

Siapa kata memasak ni susah??   tak cuba tak tahu....




x

Post a Comment

SPONSORED BY NUFFNANG

New story