SPONSORED BY NUFFNANG

Tuesday, July 25, 2017

Kek Kawin 7 tingkat - Stunning White By Leen Azi

Harini nak update entry kek 7 tingkat hasil tanganku dan suami khas untuk adik@adik ipar aku yang no 3...Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..

Kami merancang design kek ni last minit , itu pun husband yang menyumbangkan idea dia..dia kata nak buat yang tercantik dan lain dari yang lain untuk adik dia ni...so aku pun dengan bersemangatnya men"draft" cake ni....

wedding cake design by leen azi
disebabkan ni kek adik beradik so kami pun seikhlas hati buat 7 tingkat dihiasi bunga-bunga hidup untuk menampakkan kecantikan asli kek ni...tapi kalau "orang luar" rasanya kena cas sikitlah, (bukan rasanya, memang kenaaaaa cas hahahaha) kalau nak sponsor rabak maaakkkkk...Najib pun belum tentu nak sponsor kek 7 tingkat ni tauuuuuu...hihihi..lawak kasar skit....

ok berbalik pada kek design ni, kek ni sebenarnya lari dari tajuk asal..pengantin nak bentuk lain kami bagi bentuk lain..sebab kami rasa yang ni lagi grandddd dari yang dipilih tu..kami cuba buat yang Wowwww untuk adik-adik kami..harap pengantin berpuas hati...

Kek ni berperisa butterscotch with buttercream..kek kawin cantik pakai buttercream sebab colornya lebih berkilat..kalau pakai fresh cream susah nak jaga..cuaca kat malaysia ni panas, kang cair pulak kek....

wedding cake design by leen azi
Design by me, fresh flower diimport khas dari CH segar-segar lagi...setiap 7 tingkat kek mempunyai design tersendiri..dideco dengan fresh flower menaikkan seri kek ni...walaupun putih tapi sangat mempersonakan...grand lavina gituwwww..

weeding cake design by leen azi
seperti biasa, kek kawin yang aku hasilkan tak bertiang, seriously kek ni memang MENCABAR sebabnya 7 tingkat bebbbbbb...menggeletor tangan nak menghias kek nih..nervous jangan cakaplah..rasa nervous tu lagi teruk dari nak pergi interview!!!...paling aku takut kalau kek ni jatuh!!! kalaulah terjatuhhhhhh..pengsan!!!!! kek tak bertiang ni sebenarnya leceh dan merbahaya...kita kena pandai adjust dan setting..nasib baik semuanya berjalan lancar...Alhamdulillah Allah mempermudahkan segalanya...

wedding cake design by leen azi

wedding cake design by leen azi
Post a Comment

New story

Birthday Nabil Raihan yang ke-5 tahun

Inilah Birthday kek Raihan untuk yang ke-5 tahun..besar dah anak mama..masa buat kek ni..dialah peneman setia aku kat dapur, tunggu kek dia...