SPONSORED BY NUFFNANG

Thursday, August 24, 2017

BUGGER LELEH YANG CEPAT DAN SIMPLE


Bugger Leleh yang cepat dan simple 

air tangan leen Azi yang cepat

tumpang lalu............nak makan apa malam ni??? nak bagi idea skitlah...malam ni apa kata buat bugger leleh sendiri..hehehe

dapat soalan "nak makan apa" memang jem jap nak jawabkan..perut lapar tapi tak tahu nak makan apa...jenuh pikir nak makan apa, tapi nak yang cepat dan sedap..tak nak tunggu lama-lama, maghrib tak elok bawa budak-budak keluarkan...

 tengok atas meja ada roti, bantai ajer lah, buat jer sandwich telur...dah malam malas nak makan nasi...teringat dalam fridge ada stok cheese beli banyak haritu...campur cheese mozzarella pon sodappp ..masa goreng telur tu letaklah cheesenya....bagi cair..kalau tak, nak kena masak dalam oven pulak..leceh...lepas tu taburlah sikit lada sulah dan black paper atas telur tu.....hiriskan  bawang, tomato dan salad...letak sikit blackpaper sos, sos cili, mayonis..SIAP, Kejap ker dan settle....



husband nak tebal..so buat 3 layer...aku dan Raihan standard jer..seriously kalau nak kurus tak boleh makan menu ni....roti tu kalau nak rangup sapu butter sikit baru bakar...teknik lebih kurang sama macam buat bugger tepi jalan tu tapi ni kita buat sendiri kat umah.


sebenarnya ini menu favorite family aku lebih-lebih cik abang..kalau dia nak makan tengah malam dia masak sendiri jer...janji ada bahan-bahannya...cubalah...menu mudah dan berkhasiat

Post a Comment

New story

Birthday Nabil Raihan yang ke-5 tahun

Inilah Birthday kek Raihan untuk yang ke-5 tahun..besar dah anak mama..masa buat kek ni..dialah peneman setia aku kat dapur, tunggu kek dia...