SPONSORED BY NUFFNANG

Tuesday, August 22, 2017

Trip ke Pulau Pinang Hard Rock Hotel

Percutian pendek ni sebenarnya untuk menyambut harijadi kak non(nama samaran kawan bagi..hakhakhak..mcm best pulak) yang lepas plus Raihan in advance plus juga anniversary kami yang ke-6 tahun, hambekkkk...banyak benau plus nyaaa..... campur semua buat sekali.. senang sikit... pejam celik pejam celik sekejap sangat masa berlalu..sedar tak sedar dah 6 tahun dah usia perkhawinan aku ni..Alhamdulillah..terlalu banyak memori suka duka yang kami tempuh bersama sebagai suami isteri, 6 tahun ni banyak mengajar aku erti kesyukuran, syukur atas nikmat yang Allah berikan, nikmat makan, nikmat masa, nikmat kesihatan dan yang penting nikmat kasih sayang.
TRIP KE PULAU PINANG
mama rock jap

Berkait dengan nikmat kasih sayang...Kita dalam hidup biarlah ramai kawan , ramai yang sayang dari lawan..kerana kawanlah yang akan mendoakan kita bila kita tiada nanti..InsyaAllah...bila menyambut birthday ni aku suka jugak kaitkan dengan kematian..semua manusia akan mati..lambat atau cepat..bersyukur Allah masih mahu memberikan aku ruang untuk bertaubat dengan masa yang diberikan ini..Alhamdulillah...

TRIP KE PULAU PINANG
surprise cake dari pihak hotel untuk birthday and anniversary kami...dulu di Goldan Sand pun kami ada dapat jugak..tapi seketul kek dan berserta wish cards, di Hard Rock ni agak rock sikit, tak ada wish card..huhuhuhu
berbalik kepada percutian kami ni......

seperti sebelum ini..aku memang merancang bercuti di semua hotel di penang ni..nak buat review mana hotel yang best dan yang tak best..mengikut pendapat akulahkan..kalau rasa tak setuju tak apa..cuma menyuarakan pendapat...

Dulu masa menginap di Golden Sand Resort kami hanya ada Raihan sorang ja..tahun ni kami sudah berempat..Nabil Rizqin penggamat hati kami...kehadiran yang menambah seri hati along dia..ada geng!!! Rizqin anak yang tak banyak kerenah..senang dijaga..cuma kalau demam tu biasalah nak berdukung saja..manja yakmattt
TRIP KE PULAU PINANG

ok.kita start review sikit2 ya sambil bercerita...selain sebab-sebab yang dah diceritakan tadi, antara lain adalah sebab kawan jepun aku datang Malaysia..ni first time dia dengan boyfriend dia ke Malaysia...setibanya hari pertama dia di Penang..kami sempat meluangkan masa hightea di cafe pizzaria..dia menginap di Rasa Sayang, jaraknya lebih kurang 1.2km dari Hard Rock, jadi mereka menawarkan diri nak ke Hard Rock berjumpa kami..perjumpaan yang singkat..lagipun dah petang, Raihan pulak kalut dengan pool dia tu..tak nak naik selagi tak panggil...

TRIP KE PULAU PINANG
Perbualan lebih kurang 1 1/2 jam jer..sebab si Rizqin ni pulak mula meragam nak susulah,nak tidolahhhhhh setelah bertukar hadiah dan buahtangan...jadi mereka baliklah semula ke hotel Rasa Sayang tu menaiki teksi sepertimana mereka datang tadi...kami tak bawa pun mereka pusing -pusing penang..dia lebih expert dari aku..dah google siap-siap..lagipun datang dengan boypren dia tak lah aku risau sangat...jadi tak perlulah aku kacau line orang tengah bercintakan....hehehehe

TRIP KE PULAU PINANG

Masa high-tea tu banyak sangat perkara yang kami borakkan...macam-macam..sampai kekadang tu terlupa nak minum.hahaha..aku pulak jenis banyak cakap plus banyak tanya..jenuh si Aki dan boy dia menjawab soalan aku yang berpusu- pusu tu ditambah pulak dengan letih...kesian diaorang melayang becok aku ni..hihihihi


ok, nak start dah ni...

bilik yang kami tido malam tu ialah Seaview Studio Suite...bilik ni memang terbaik!!!..antara bilik hotel yang paling best aku pernah tido...eeemmm nama pun dah gah kan...sesuailah dengan bilik dan harganya..hukhukhukhuk..

jom review bilik ni...
TRIP KE PULAU PINANG
Raihan dengan aksi rocknya...whateverlah anakkk
TRIP KE PULAU PINANG
seronok sungguh Raihan nampak kek atas meja..kecoh tak hingat dunia...bukan saja Raihan..bakers macam aku pun teruja kot...yerlah kek adalah simbol harijadi!!!.kalau tak ada kek pada aku tak lengkaplah sambutan harijadi tu...hadiah tu satu hal..tak sama dengan kek....walau aku seorang bakers, kek sebesar ini amat bermakna pada aku..very appreciate!!!
TRIP KE PULAU PINANG
bos besau kita ni pemalu...

TRIP KE PULAU PINANG
adik dipaksa berposing, skali tengok awat garang dik muka...jangan rock sangat dikkkk..bukan main penumbuk tangan tu yer...amboooiiiii diaaaaaa!!!!
TRIP KE PULAU PINANG
pantry dia is awesome!!!!..memang win!!! teh ice tu beli ya...pihak hotel x bagi teh ice..hahaha..cuaca panas sangat so kami singgah gerai pekena cuq nangka , karipap dan teh ais...eeemmmm marvelesss..



TRIP KE PULAU PINANG
yang ni memang best..Coffee maker pun ada,...fantastic!!!
TRIP KE PULAU PINANG
keluasan bilik dia memang memuaskan..selesa sangatt..carpet dia glow2 giteww..Raihan very excited!!!



safety box  wajib ada, nak simpan harta karunnn....sangattttt
katil king size..tengok tu si along bergumpal dengan si adik..kalau dibukak tingkap tu free show...nampak dalam toilet...oppsss...maluuuuu, malu ok lagi...bauuuuu tu yang bahaya...hakhakhak

audio system yang powerrr...halus tapi bunyi peeerrrhhhhh...Best!!!

toilet so-so jer...standard jerrr
oklah....design rock


kami masuk-masuk jer bilik, si Raihan dah meluru dulu dah..dia yang sibuk explore dulu..yang pertama dia check is balkoni dan yang kedua tub mandi..sebab tu memang tabiat dia berendam dalam tub, walau berjam dekat pool..tub tak tinggal!!
bathrobe dia x berapa nak baru...eeemmm tak berapa ngan ngam dengan selera aku... kalau nak beli rm80...hahaha...tak perlu kott
simple and rock...awat lampu dia sengetttt...rock memang kena senget skit kottt...TV dia besar...nice..

view dia memang win giler.....nampak tu muka Raihan..happylah tuuu





permandangan dari balkoni bilik kami

ok...setelah selesai explore setiap sudut bilik...hahaha..Raihan pun mula bising nak mandi pool...mana nak tahan tengok kat bawah orang main water park..dengan suara kanak-kanak  yang melambai-lambai terjerit-jerit tu..memang bikin hati Raihan panassslah...hakhakhak..



aku pun suruh dia salin baju..sepantas kilat dia salin..kalau suruh mandi pagi pergi school tak da pulak laju macam tu...eeemmmmmmmm. Bila Raihan dah siap, maka kami pun duyun-duyun turun ke pool...

Budak ni kalau buat tak menyabar mau dia terjun kebawah..bahaya jugak ber balkoni ni..kena ada pengawasan orang tua...

sebelum turun ke bawah posing dulu yer nakkk
aku tak joint pun sebab nak tunggu Aki sampai dan satu lagi Rizqin tak berapa sihat..jadi kami pun tunggu jer di lobi sambil bersantai-santai...selipar jamban lupa bawa..bantai selipar hotel bagi...lantakkkk
Kesian Rizqin tak sihat time ni...menunggu aunti Aki datang sampai tertido dia..nak tinggal dalam bilik sapa  nak jaga..papa dan Raihan dah hilang hentah ke mana..huhuhuh



lobi dia ok-ok lah..tak besar mana pun...

liveband...tapi masa aku tunggu tu tak ada lah..diorang baru nak setup 

kerusi banyak, keselesaan pada yang menunggu..

setelah selesai perjumpaan jejak kasih kami itu..Raihan pun dah puas berendam, langit pun dah senja..maka kami pun beredar, pulang ke sarang...maghrib yobbb setan banyak berkeliaran!!!

maka aktiviti malam kami pun hanya bersantai didalam bilik bertemankan secawan kopi expresso...ewahhhh...sesekali berlagak orang putih hidung kemek...

Raihan awal-awal dah leburrrr..letih main air..masuk bilik tadi pun bukan terus tido..berendam lagi dalam tub dengan air suam pulak...amboiii sakannnnn diaa..biarlah..seronok tengok dia ketawa terlompat sana terlompat kesini..happyyy

Nak berjalan di night market pun tak boleh sebab Rizqin tak sihat..maka kami pun makan jerlah dalam bilik...Bersantai laki bini di balkoni sambil dengar live band pastu borak-borak pasal anak,Alhamdulillah syukur Allah bagi kami kesempatan ini..walau tak kaya raya, kereta tak besar, hidup tak mewah, rumah tak terbentang luas, tapi kami cukup dengan apa yang kami ada...kadang tu ada duit tak ada masa, ada masa tak ada duit....dapat bercuti ini pun dah bersyukur sangat, dapat mengeratkan kasih sayang antara kami..

mohon doakan kebahagian kami kekal hingga ke jannah...

 keesokan harininyaaaaaaa...next entry ya...to be continuee....




Post a Comment

New story

Birthday Nabil Raihan yang ke-5 tahun

Inilah Birthday kek Raihan untuk yang ke-5 tahun..besar dah anak mama..masa buat kek ni..dialah peneman setia aku kat dapur, tunggu kek dia...