SPONSORED BY NUFFNANG

Wednesday, August 23, 2017

Trip ke Pulau Pinang Hard Rock Hotel ~ Episode 2

Trip ke Pulau Pinang Hard Rock Hotel ~ Episode 2

Ok, ini adalah sambungan dari entry sebelum ni...Trip ke Pulau Pinang Hard Rock Hotel...keesokan harinya pagi-pagi lagi kami dah bangun, bersiap nak mandi pool dan makan breakfast di hotel..so kita review pulak makanan hotelnya yaaa...

Pada aku, makanan di Hard Rock ni jatuh tangga ke-3, chef yang pandai masak dan sedap adalah di The Royale Chulan Penang (Trip ke Pulau Pinang The Royale Chulan Penang)..serius kena dengan tekak tembolok aku ni..satu lagi variety makanan dia...di Hard Rock ni menu "biasa-biasa" jer lah..kecuali pizza..pagi-pagi makan pizza kooo...orang melayu mana boleh telan pizza pagi-pagi..tapi dek nak cuba...rasa jer lah...yang omputih tu depa biasalahhh..tapi yang ramai pak arab jer aku tengok..

TRIP KE PULAU PINANG
nasi lemak, pastri, teh tarik pekat mantap sedap...teh tarik dia winnn
Aku ni bukan suka mengampu, tak sedap cakap jer tak sedap, walau hotel 7 bintang sekali pun, kalau sedap kedai tepi jalan pun aku bagi 10 bintang...kita kena jujur dalam memberikan pendapat dan review, bab makanlah...tapi kalau bab lain kenalah ada adapnya..melayu kan penuh dengan kiasan dan adap bila berbicara, kenapa tak gunakan...

TRIP KE PULAU PINANG
Roti canai, kuah kari dhal, roti bakar, pizza.

Kuah kari dhal tu kalau diletak daging kambing mesti mengembekkkkkk..tak cukup flavor aku rasa..kalau diletak daging dah sedap dahhhh...roti canai liat sikit, chef kena uli lebih skit kot...jenuh nak kunyah tambah bila dah sejuk....roti telur ok-ok jer...sosej tak ada pilihan macam-macam..satu jenis jer...Nasi lemak tak leh go-onlah...Raihan pun tak habis makan..bau daun pandan pun tak ada..lemak pun tidak..tapi teh tarik kaw gilerrr...pekat dan sedap...seminggu tak pergi tandas....oppsss banyak pulak komen ko yer leen...hahahaha..tapi facilities memang Terbaikkkk..yang tu memang tak boleh nak komen...

TRIP KE PULAU PINANG
budak ni tak berapa nak sihak...jadi mama celup-celup jer badan dia..tak boleh lama-lama...bagi happy jer...
TRIP KE PULAU PINANG
adik ditemani oleh itiknya...along tak boleh tunggu adik..dia ada aktiviti lain...menyelamatkan bumi..hahaha
So secara purata..makanan di sini aku bagi 6/10...ala carte dia pun sama..so-so...maybe chef kena pelbagaikan masakan mengikut citarasa penduduk tempatan jugak kot.....selera aku ni mungkin kena dengan airtangan chef kat Royale Chulan...eeemmmmm jampi apakah dia pada makanan tu..hahahaha...Satu lagi dek kerana hotel ni punya cafe yang kecil..kena beratur ya tunggu giliran , meja penuh...nasib baik kami tak tunggu lama, adalah 5 minit depan pintu tu...staff Hard Rock memang bagus..service tip top..cuma bab makan jer kureeeng...

Ok setelah selesai makan...kami pun beransur-ansur keluar , meja rapat-rapat..tak leh laju-laju kang terlangar pulak meja orang lain...hahahaa...maka berjalanlah kami ke kolam renanggggg..yabedabeduuuuuu..girang sungguh si Raihan

TRIP KE PULAU PINANG
tengok wajah anak yang tengah gelak ketawa macam ni memang membahagiakan..tenang rasa hati..

TRIP KE PULAU PINANG
along beraksi...ditepi pool..

TRIP KE PULAU PINANG
Happy boy mama nih...

TRIP KE PULAU PINANG
tengok tu...suka bukan main dia...
TRIP KE PULAU PINANG
manja mama nihhhh
TRIP KE PULAU PINANG
heloooo helooo hellooo tengok lah saya berani!!!..tak takut air pun....kaki pun dah berkayuh laju jer kat bawah tu...

TRIP KE PULAU PINANG
ambik nafas jap...berehat yer adik..awak tu ketegori baby lagi tau..tak boleh berendam lama sangat...

TRIP KE PULAU PINANG
dapat tutup dengan towel suam memang mata pun melayuuuuu jer adik tu...disumbat pulak puting tu...tunggu masa jer tu nak tertido...

TRIP KE PULAU PINANG
Raihan bersiap dengan aksinya  nak melompat ke dalam air
TRIP KE PULAU PINANG
mama sempat snap ni jer...nampak kaki dia jer..hebatttt

kesimpulannya....rate aku untuk Hardrock ni
bilik aku bagi  10/10
pool 10/10
makan 6/10 but still highly recommended Hotel to stay especially for family holiday

untuk gambar yang lebih banyak...jom layan youbute kami...



Post a Comment

New story

Birthday Nabil Raihan yang ke-5 tahun

Inilah Birthday kek Raihan untuk yang ke-5 tahun..besar dah anak mama..masa buat kek ni..dialah peneman setia aku kat dapur, tunggu kek dia...