LeenAzi Sambal Kicap: Bahaya shopping online

Wednesday, October 04, 2017

Bahaya shopping online

Bahaya shopping online

Entry kali ni nak cerita tentang bahaya shopping online dan juga tips hebat...kalau dulu kegilaan aku shopping online dekat Lazada, shopee, 11street..sekarang muncul pulak Zmall (MY)..wah ini sudah menjadi persaingan sengit ni...kocek pun sengettttt...hakhakhakhak..tengok macam nak pengsan, barang-barang dia banyak jugak pilihan.

Zmall
aku ni kategori hantu shopping online, semua nak online... kalau boleh ikan pun nak beli online...tu yang takut nak tengok tu..bila dah terbeli satu pastu mulalah berjangkit yang tak penting pun jadi penting..bahaya sungguh..walau pun bahaya, aku nak jugak, nak jugak cuci mata jer punnnnn, nak tengok jerrrrr, bukan nak beli punnn...itulah trendmark Raihan..kalau pergi kedai...yer lah tu..tengok lah sangatttttt..sekali tengok kat cart dah berpuluh aku sumbat..sekali bayar pun berkeching jugaklah $$$$ mengalir...laju jer mengalir...pastu, part yang paling seronok ialah masa abang posmen datang rumah hantar barang...kadang tu sanggup balik rumah waktu lunch  sebab nak tengok barang yang sampai..berdebar jangan katalah...

TIPS:  untuk yang suka shopping online macam aku ni...bukalah semua shopping online yang korang suka..pastu bandingkan harga, walau pun nampak murah,,korang kira skali dengan shipping cost tu..kadang tu barang murah tapi shipping cost pulak mahal..kena rajin ushar harga ya...kalau dapat bandingkan barang dan jenama yang sama, baru match..jadilah pengguna yang bijak...;)

sekarang ni Zmall sedang buat promosi FREE Shipping & Agent Fee, kalau nak jadi agent pun boleh..promosi pun bukan lama sangat...dari 15Sept - 15Oct 2017 jer...cepat-cepatlah tengok apa yang ada..habis promosi rugi lah pulak...korang boleh klik link shopping kat bawah ni, BANDINGKAN HARGA....sekarang diaorang sedang berlumba-lumba buat iklan..peluang terbaik nih..bolelah berjimat masa ni kan...


11Street




Post a Comment

SPONSORED BY NUFFNANG

New story