LeenAzi Sambal Kicap: March 2016

Wednesday, March 23, 2016

Wifi twerk

Terfikir wifi @ hot spot anda di 'hack' oleh org lain? Dan terasa internet macam lembap jer. Hihihi kita dok bayar senang jer orang tumpang.... Kepada sesiapa yang guna android tu bolehla check korang punya wifi tu ada org tumpang atau tidak. Boleh la download apps ni kat 'Play Store' Fing - network tools. Apps ni boleh bagitahu kita device mana yg dok connect dgn wifi @hot spot kita. Selamat mencuba. Kalau ada yang tidak dikenali tumpang, sila tukar password.

Ke Langkawi

Salam semua.... entry kali ni nak kongsi sedikit tentang bagaimana trip ke langkawi dengan kereta. Terdapat dua jenis syarikat feri untuk membawa kereta ke langkawi iaitu,

www.langkawiauto.com
&
www.langkawiroro.com

Terpulang untuk pilih yg mana. Tetapi keduanya berlepas dari 'Kuala Perlis' bukan Kuala Kedah ya.

Terdapat 2 cara menempah iaitu secara online atau di kaunter. Sebaiknya secara online lebih mudah.

Antara dokumen yg diperlukan ialah, ic pemandu & geran kenderaan. Jangan lupa ic penumpang.

Jika ingin memudahkan proses semakan kenderaan di jeti nanti isikan secara terperinci didalam borang 'online' semasa tempahan. Ini kerana anda hanya perlu membawa borang invoice semasa pemeriksaan di jeti.

Selamat melancong!'

SPONSORED BY NUFFNANG

New story