LeenAzi Sambal Kicap: Bestday Cake untuk anak ; March & April

Friday, April 17, 2015

Bestday Cake untuk anak ; March & April

Harini school Raihan ada buat Birthday Party Celebration (untuk bulan March & April).
Seperti sebelum-sebelum ni, my son ni alahaiiiiiii...nak juga menyentil birthday party orang..
A day before, bising nak kek, nak potong kek mama..nak potong kek mama..pujuk aku suruh buat kek dia...





Balik ambik Raihan semalam, elok jer teacher bukak jer pintu kereta mengadu, katanya Raihan nak kek..."besok ada birthday party ya puan..., Raihan nak kek"

Message book pun dah ada bagitahu ada birthday party tapi Raihan punya nama x ada dalam list..ofcourselah..Raihan lahir bulan August..hehehe 

Actually aku tak plan pun nak buat kek untuk Raihan kalini sebab letihhh, kat opis macam-macam hal..konon balik nak rehat-rehat ja...(rehatlah sangattttt, sibuk blogging)

Seperti biasa, malam-malam aku ngan husband pun berbincanglah tentang anak...kata papa Raihan "nanti naik lemak", mula-mula aku tak paham, ingatkan lemak badan, tengok badan Raihan tak gemuk punnn...rupanya lemak "mengada-ngada"..hehehehe...bila pikir-pikirkan balik memang pun...nanti manja sangat, tapi pikir sekali lagi...why notttt??...lagipun air tangan aku, bukan beli kat kedai..air tangan ibukan berkat (boleh jampi sikit-sikit suh dengar cakap..hehehe)..semoga dengan air tangan aku tu Raihan bersemangat untuk belajar!!! barang baking ada & boleh deco sendiri..apalah salahnya buat anak happy...siapa tak suka anak happykann...

Dah banyak kali kami bagitahu Raihan , its not your birthday sayangggg...pastu haru satu rumah menangis nak kek...So mama pun dengan penuh rasa kasih sayang, buatlah dengan dibantu oleh papa, papa memang pakar bab putar-putar krim kek ni...

Sambil-sambil baking tu aku pun masaklah untuk dinner...ayam masak merah + sayur campur...
Habis jer makan, kek pun siap masak..

Lepastu aku selesaikan mana-mana yang wajib dululah...pukul 8.30 start deco kek..by 9.30pm dah siapp...lepas tu apa lagiiiii posing lah si Raihan dengan kek Ultraman dia tu... 
Posing lepas kek siap deco...
My Happy son!!!
Kalau ikutkan kek Raihan ni tinggi..3 layer with krim..tapi disebabkan dia dah ngapppp dulu layer yang pertama masa aku tak ada kat dapur..tak sabar sangat nak makan kek..tengok-tengok 1st layer dah tinggal separuh...maka dapat 2 layer jer lah untuk mama deco..
Kek comel Raihan yang tak cukup tingkat..hahahaha
Masa pilih gambar pun kecoh..nak pilih sendiri..tunjuk nak gambar yang mana...

Mama:Raihan nak kek apa??
Raihan : Raihan nak kek Ultraman,
Mama: Yerlah, kek apa..pisang ker, strawberry ker, coklat ker...
Raihan: Kek Ultramanlah mamaaaa....
Mama: Yerrrr lah....nak kek Pisang Ultraman ker, Strawberry Ultraman ker, Coklat Ultraman
Raihan: Pisang Ultraman (sepantas kilat sebut nak kek pisang, tapi ultraman tak tinggal, hahahaha)

School Raihan akan buat birthday party 2 bulan sekali...dengan ini Raihan akan ada 5 Bestday & 1 Birthday cake..you are lucky enough my son sebab mama boleh bake and deco cake sendiri..kalau nak beli kat kedai, mungkin tidaklah...2 bulan skali beli kek boleh botak kepala mama....

Pukul 10.30pm Zaaaazzzzzzzzzzssssssssssss  tidooooo

Bangun pagi, bersiap pergi kerja, mandikan Raihan..pastu macam biasalah...posinggggg lagiiiiiii

Sebelum pergi school, posing dulu dengan kek dia



I LOVE MY SON....
Post a Comment

SPONSORED BY NUFFNANG

New story