LeenAzi Sambal Kicap: Trip ke Jepun #Universal Studio & Tenma Osaka ~ Episod 3

Wednesday, April 08, 2015

Trip ke Jepun #Universal Studio & Tenma Osaka ~ Episod 3

Harini gelap sebulan lebih sikit hobi blogging aku dilancarkan...macam-macam isu di'story'kan...tetapi rupa-rupanya.....aku terlupa nak post 1 of my favorite story Trip ke Jepun #Universal Studio Japan & Tenma Osaka ~ Episod 3 haiiisshhhhh

Punyalah lama pending..lupee cik oooiii, busy yang entah bukan-bukan...godek-godek page rupanya Episod 3 belum post lagi..dok dalam draft list punyalah lama......hihiihi...Episod yang mengisahkan sekembalinya kami dari Tokyo, patah balik ke Osaka..(Ade ke koejeee laki bini nih dok ulang alik Tokyo-Osaka)

Ok..kita start yerkkk...


Dari Tokyo, kami menaiki Shinkansen sekali lagi untuk ke Osaka, sampai jer di Osaka haripun dah malam, dengan keletihan tu..kami pun terus balik ke hotel untuk berehat..
Raihan bergambar dalam bilik hotel kami...budak ni happy memanjang..
Masa naik Shinkansen tu, ingatkan bolehlah duduk senang lenang macam dalam flight...MashaAllah...orang punya ramai naik..macam dalam bas gitu..mana datang punya ramai orang tak tahulah...dari Tokyo hingga ke Osaka abang macho aku berdiri dalam Shinkansen tu...Ramai yang ulang alik bekerja dari Tokyo..padattt sangat dalam tu..tapi semakin hampir dengan Osaka barulah lega skit..Nasib baik Raihan aku sediakan stroller besar gedabak tu...

Bayar begitu punya mahal tiket Shinkansen tu bukanlah bererti kita boleh dapat tempat duduk ya, nak julur-julur kaki gituuu..tidakkk sama sekaliiii.Melainkannnnnnn...beli yang mahal punya tiket ( reservation seat, tapi harga mau ingatlahhhhhh)

Bangun jer pagi aku pun siap-siap pack barang untuk balik...Breakfast dulu kat Hotel...bekalan untuk tenaga kami nanti..

Pancake, nasi, salmon, cukuplah...yang lain x lalu nak telan
Disebabkan flight kami malam..maka kami mengambil keputusan nak round-round Osaka sekali lagi untuk kali terakhir...
Kami pun meronda-ronda kawasan sekitar Tenma..Tamade ni sebuah pusat membeli belah di Tenma dan kita boleh berjalan-jalan dalam banggunan yang menghubungkan pekan-pekan  yang lain..Ala..macam Petaling Street tuuuu..

SAH, kami pergi bulan August (hahahaha...kau dah kenapa Leen!!!)

Lorong pejalan kaki yang berbumbung dan juga sempit...

Abang sayang tengah ushar tikar nak bawa balik Malaysia
tengok tu ikan bilis mereka..hambikkkk kooo...besau2
Crossline ni menghubungkan pekan kecil yang lain

Gambar-gambar ini menunjukkan kawasan sekitar Tenma..Macam small city lah..macam-macam ada jual...bawa duit jer..

Heran jap aku...dok terpikir...tak panas ker diaorang ni pakai Kimono musim panas ni...huwwaaaaaa....


Kami jumpa macam-macam, termasuklah yang ini..ini roti tau..bukan penyu..boleh ngapp punya..
Selepas puas berpusing di Tenma dan kawasan sekelilingnya..kami pun mengambil keputusan untuk sightseeing ker Universal Studio Japan pulak...Kalau masuk confirm tak baliklah kami ke Malaysia...kena tinggal flightlah gamaknya..

_________________________________________________________________________________Dalam pada tu...USJ ni bukanlah kecik..letih jugaklah nak pusing...
Raihan, aku biarkan bebas berlari di sini...

Ketika menunggu train ke Universal Studio Japan...
We are here!!!! Cop tiang pun jadilah nakkkk

Bergambar kenangan jap
Sesudah berpusing dalam tu dan kami belilah serba sedikit hadiah untuk Birthday Boy kami ni di USJ Shop..aku pun memberi kebebasan untuk Raihan pilih sendiri hadiah dia, dalam banyak-banyak tu yang dia berkenan ialah mechanical pencil..dah bayar kat kaunter barulah ternganga mulut aku tengokkan harganya yang mengancam nyawa tuuuuu...Mata papa pulak macam nak terjojol keluar...6 batang pencil berharga hampir RM90.00 ..WHATTT???....huwaaaaaa..macam nak nangis jerr makkkkk....tak apalah nakkkk...janji kamu suka...untuk mama, biasalah fridge magnet jer..,



Muka happyyyyy dapat hadiah



Setelah berpusing dan berposing dan berpicnic kat dalam tu..kami pun balik dan terus ke Airport...






Maka dengan ini, berakhirlah trip pertama Raihan ke Jepun..
InsyaAllah, kami merancang akan ke Jepun lagi untuk trip kedua Raihan..kalini kena pergi lama sikit..So mama dan papa sedang bekerja keras kumpul duit..Semoga impian kami tercapai lagi..Aminnnn

Senarai post sebelum-sebelum ni...Untuk kembali membaca trip ke Jepun kami sila click senarai di bawah...
  1. Trip ke Jepun # Osaka ~ Birthday Trip Raihan 2 Tahun
  2. Trip ke Jepun # Tokyo ~ Episod 1
  3. Trip ke Jepun # Shibuya Tokyo ~ Episod 2
Post a Comment

SPONSORED BY NUFFNANG

New story