SPONSORED BY NUFFNANG

Wednesday, August 09, 2017

Resepi mee sup daging simple dan enak




Harini perut mula meragam..so mama work from home jer lah...letih tiga empat kali ulang tandas...boleh kurus tauuuu...kalau kurus lahhhh..heheheh

jadinya, pagi-pagi mama dah hantar budak-budak tu ke nursery, untuk mama mengumpul tenaga..nak berjalan pun x larat dik nonnnnn...

so lunch hari ni mee sup daging jer lah...

airtangan leen azi

Tips and tricknya sangat senang..

stok daging memang dah ada...tumis bawang  besar dan bawang putih, letak air daging dan daging, dah mereneh tu letaklah mee dan sayur,kalau suka boleh letak telur... ni lah makanan orang yang tak larat....dalam kata sakit tu habis jugak lah semangkuk..light-light jer rasanya....ni semua untuk mengumpul tenaga jap lagi...

aku ni memang suka makan daging...kalau beli daging selalunya rebus siap2 dalam pressure cooker lepas tu simpan dalam bekas dan bekukan...selalunya 1kg akan dapat 4 portion...lebih kuranglah...masa rebus tu aku akan letak halia skali untuk hilangkan bau daging tu.

jadi bila dah ada banyak stok daging tu mulalah keluar resepi bukan-bukan, nak menghabiskan stok tu pun satu hal...

dulu Raihan tak pandai makan daging, sekarang dia dah suka pulak..kadang tu siap berebut cop daging dia...elok budak-budak makan daging ni, membina otot...

airtangan leen azi

Post a Comment

New story

Birthday Nabil Raihan yang ke-5 tahun

Inilah Birthday kek Raihan untuk yang ke-5 tahun..besar dah anak mama..masa buat kek ni..dialah peneman setia aku kat dapur, tunggu kek dia...