SPONSORED BY NUFFNANG

Friday, August 11, 2017

Untung duduk kampung ada dusun buah

Siapa tak kenal durian????? sedih benorrr kalau ada yang tak kenal durian.....

buah-buahan tempatan yang sangat digemaribuah-buah ni aku beli dengan kawan sekerja...dia duduk area kampung so aku kirimlah dengan dia...siap hantar rumah lagiiiiii...baik budaknya......haritu punya trip tak puas makan, durian kecik besar kepala Rizqin jer kannn...kalini beli lagi untuk second trip...memang seronok bak hanggggg... sebab dapat makan puas-puas, harga pun tak mahal...harga kawan-kawan...

buah-buahan tempatan yang sangat digemari
Dalam 3 jenis buah ni, yang Raihan PALING SUKA ialah rambutan, kedua maggis dan ketiga durian...tapi terbalik pulak untuk mama raihan...Aku ni memang hantu durian..setakat 4 biji tu tak jadi masalah besar nak habiskan...cuma berpada-pada...makan sikit-sikit boleh ulang banyak hari...hahahahahaha

Nak order banyak tak boleh...sebab dah nak habis musim dah..yang ada pun tak berapa elok..yang aku dapat ni masih tip top rasanya..ni kira rezekilah ni...nasib baik ada kalau tak kempunan makkkkk

haritu scroll FB tengok ada yang post makan durian lambak kat shah alam erkkkk, katanya durian mentah...tak baik buat orang macamtu kannn..buat kata yang pergi tu mengidam...ciannnn baby...memberi harapan palsu jerrrr!!!!

ok sambung balik....

Rizqin??? dia yang paling sibuk..papa bagi rasa hujung lidah jer durian, relax jer diam yum yum durian tu, berdecap-decap mulut kumat kamit ..pastu bagi plak rasa rambutan...bukan main kejar tangan papa...hahaha..manggis pun rasa tapi nampaknya rambutan menang kot...rambutan kan manissss, Raihan sampai kenal pokok rambutan macamana,hahahaha

Dalam cerita ni Raihan yang paling happy nampak buah-buah ni...dapat-dapat jer terus ngapppp
aku pulak terus terjah durian...laki bini mengadap yang lemak kuning tu...durian kampung memang pure..rasa pun kuat sikit....tapi yang aku musykillllllll, ada ke durian bandar????????

lemak manis berkirm disukai ramai




Post a Comment

New story

Birthday Nabil Raihan yang ke-5 tahun

Inilah Birthday kek Raihan untuk yang ke-5 tahun..besar dah anak mama..masa buat kek ni..dialah peneman setia aku kat dapur, tunggu kek dia...