LeenAzi Sambal Kicap: Mandi Manda di Setia SPICE Aquatic Centre Pulau Pinang

Sunday, October 22, 2017

Mandi Manda di Setia SPICE Aquatic Centre Pulau Pinang

Entry kali ni tentang aktiviti mandi manda kami sekeluarga di Setia SPICE Aquatic Centre Pulau Pinang. Orang yang paling seronok biasalah si along Raihan..dari malam dah get ready dan tido awal..nak mandi manda punya pasal..siap describe lagi mana tempat yang dia nak pergi." pool yang panjang tu ada garis-garis" takut sangat kami bawa salah tempat...hahahaha

Sebenarnya tempat ni dah banyak kali aku pergi , rasanya ini kali yang ke 4, tapi kali ni baru sempat buat entry..gambar lama-lama semua sudah terhapus dek kerana baru format hangpon..huhuhu..makanya untuk dijadikan pengajaran simpan backup siap-siap sebelum kena delete...

Kos nak masuk ke sini tak mahal mana..pada aku murah sangat sebab tempat besar, tak panas, berbumbung..sesuai sangat kalau ada baby macam aku ni..pastu kebersihan pun tip top...toilet dia pun ada water heater dan sabun mandi..keselamatan anak-anak juga terjamin...ramai jer abang-abang sado dok jaga budak-budak main air... Harga dewasa RM10, Kanak-kanak RM8, Spectator(duduk diam-diam sudah) RM3.00..kos kami sekeluarga baru RM29 jer...boleh lah...budak-budak puas main..masuk kereta dah ternganga mulut...keletihan..hambekkk

Selain tempat mandi untuk kanak-kanak...tempat ni juga ada buat kelas belajar renang...ramai jer aku tengok budak-budak yang joint, pernah sekali nampak diaorang berlatih scuba kat dalam tu, untuk dewasalah....selain tempat berenang..fitness center pun ada, kot lah nak bergym dalam tu...dalam tempat tu juga ada cafe..kalau lapar tak perlulah beli kat luar...kalau yang menunggu tu pun boleh lah minum secawan dua air...bukan apa...yang menunggu pun letih jugak...letih menunggu...Selain itu, ada jugak Badminton Court, Dance Studio, Squash Court...

Kalau nak mandi di Pool, mereka sangat menitik beratkan pakaian mandi yang sesuai dipakai...kalau nak pakai juga nanti kena wisel baru tau, pernah sekali aku nampak..satu keluarga ni tak pakai baju mandi yang betul..ala pakai baju macam mandi kat pantai tu...guard tak bagi masuk pool...huhuhu..lastly depa balik macam tu jer selepas puas bertengkar...untuk ibu-ibu pun siap-siapkan pakaian mandi yang sesuai ya..kalau tak tengok jerlah jadi pemerhati...

Jom ler tonton cerita kami di youtube...



Kat bawah ni ada details kalau korang nak cuba tempat ni..



Post a Comment

SPONSORED BY NUFFNANG

New story